Novi roman Lari Mari „ Zlatni Mjesec“

U ediciji izdavačke kuće Hena, izašao je novi roman autorica Lari – Mari u kojem stoji zahvala profesorici Mariji Juračić na suradnji i pozitivnoj energiji koju je dala tijekom nastajanja romana.  Donosim dio njezinog osvrta na roman.

Novi roman Lari- Mari „ Zlatni Mjesec“

Nakon lektoriranja romana „Bez ljubavi i mržnje“  koji je  autoricama Lari – Mari donio Kiklopa za debitantski roman, sa zadovoljstvom sam lektorirala i njihov novi roman „Zlatni Mjesec“.

Radi se o zanimljivom psihološkom trileru koji me je uvukao u neobična i neočekivana zbivanja. Radnja romana počinje sasvim obično. Inkasator dolazi u kuću na osami naplatiti neplaćenu televizijsku pretplatu. Od tog trenutka zbivanja postaju vrtoglava, uvlače me u kovitlac tajni, nesuzdržanih strasti, nakaznog zla i jednostavne dobrote.
Svi  likovi romana su vrlo snažne osobnosti bez obzira je li im  osnovna crta karaktera nasilnost ili blagost. Svi oni nose svoje naslijeđe, traume iz djetinjstva, grijehe svojih otaca, svi su oni okov u  genetskom lancu svojih pređa i tako se taj ukleti lanac proteže generacijama i postaje razlogom njihovog psihološkog oblikovanja.
I usred te nesretne ljudske kaljuže u kojoj je teško ostati čist, raste biće, nevino i lijepo, biće velikog ljudskog srca, mala, nijema djevojčica Luna, raste mali, zlatni Mjesec, maleno svjetlo koje osvjetljava tamu ljudskoga uma i čini svijet boljim mjestom.

Marija Juračić, prof.

10 komentara za "Novi roman Lari Mari „ Zlatni Mjesec“"

Moraš biti prijavljen da bi komentirao.